woensdag 28 mei 2014

Statement

Ik teken nu veel met pen. Ik heb ontdekt dat je daarmee erg simpel, maar ook gedetailleerd kan tekenen. Het geeft ook een soort uitdaging omdat je niet kan gummen. Ik wil mensen laten zien, dat je niet alleen maar met potlood hoeft te tekenen.

dinsdag 27 mei 2014

Waar sta ik nu

Waar stond je?
Aan het begin van het onderzoek had ik geen idee wat ik wilde gaan doen. Ik heb maar een beetje dingen opgezocht op pinterest en ben gaan tekenen. Maar ik was nog niet ergens mee bezig. Ik wilde eerst zo veel mogelijk dingen uit proberen. Nadat ik een beetje had getekend ging ik schilderen. Ik tekende overgangen van bijv. donker naar licht, en daar wilde ik overheen gaan schilderen. Dit was niet echt een succes, dus na iets van 3 lessen besloot ik weer om iets anders te gaan doen. Ik ging kijken wat ik echt tof vond, en dat was om haar te tekenen. Ik tekende wat na en deed maar wat. Toen heb ik een keer een tekening gemaakt met pen. Dit vond ik super leuk om te doen en ben hier mee doorgegaan.

Waar sta je nu?
 Ik ontdekte dat ik nog specifieker wilde tekenen. Ik heb besloten om nu alleen vlechten te tekenen. Ik teken nu alleen nog maar vlechten met pen. Dit doe ik regelmatig alleen ik vergeet nog wel om al mijn werk op mijn blog te zetten.

Waar wil je naar toe? En hoe ga je jezelf presenteren op het Mheenevent?
Op het Mheenevent hoop ik dat ik veel tekeningen heb om te laten zien waar ik ook echt wat bij kan vertellen. Daarom ga ik nu zoveel mogelijk proberen te tekenen. Ik vergeet dat nu ook steeds maar dat moet ik wel vaker gaan doen! Het publiek moet zien dat ik erg mijn best heb gedaan, en ik wil ze laten weten dat het best moeilijk is om je eigen keuze te maken als er zoveel keus is. Kunst is namelijk zoveel. Daarom kijk ik ook vaak op pinterest. Ik vind het vooral leuk om daar op te kijken. Zo kom ik ook aan nieuwe ideeën en dingen om te tekenen. Ook wil ik laten zien dat je door schaduwen een tekening veel mooier kan maken.


Coda museum

2 weken geleden (14-05-2014) zijn we naar het Coda museum geweest. Het thema was natuurkracht, en dat kon je wel zien bij sommige  kunstwerken. We hebben ook foto's gemaakt van de kunstwerken die we mooi of interessant vonden. Deze kunstwerken vond ik interessant:





Dit hangende kunstwerk viel het meeste op uit alle kunstwerken in Coda. Ik vond het een erg mooi kunstwerk, want ik vond het gaaf hoe het van allemaal natuurlijk materiaal is gemaakt. Het zijn vooral materialen die uit de zee komen, zoals schelpen, visnetten en zeewier. Ook vond ik de kleuren erg mooi. 



Dit vond ik ook wel een apart kunstwerk. Het was een lichaam van klei, met allemaal glazen buizen erin. Ik snapte niet heel erg goed wat het met de natuur te maken had, maar misschien omdat het een lichaam is.
Ik vind het vooral een apart kunstwerk. Ik zie wel dat het kunst is, maar ik weet niet helemaal waarom. Het is erg lastig uit te leggen wat ik er van vind, maar het sprak me gewoon aan omdat ik nog nooit zoiets had gezien.


Dit vond ik een van de meest mooie. Ik vind het een erg apart kunstwerk, maar toch spreek het me aan. Ik snap niet precies wat het voor moet stellen, maar hoeft ook niet. Zolang je maar zelf ziet wat je wilt zien is het goed. Zelf vind ik het ook boomstammen lijken in de vorm van een mensen lichaam. Maar je kunt er van alles in zien.



Er waren nog veel meer kunstwerken maar deze spraken me het meest aan.

Commentaar docent

De laatste keer dat de docent mij had beoordeeld zei hij dat ik eigenlijk mijn onderzoek nog niet echt gestart had, en dat ik niet heel ver was met het bijhouden van mijn blog. Nogsteeds vergeet ik het om telkens iets op mijn blog te zetten maar ik houd hem al wel beter bij. Ik ga proberen om mijn blog nog meer bij te houden en ook meer te tekenen zodat er ook meer tekeningen te zien zijn op mijn blog.

dinsdag 13 mei 2014

Linkje naar mijn pinterest

Klik hier om naar mijn pinterest account te gaan.
Hier vind je verschillende informatie over mijzelf, en over kunst.


Kunst & ik

Wat vind ik over kunst.

Kunst kan in mijn ogen van alles zijn. Kunst kan een tekening zijn.
Maar kunst kan ook een kunstwerk zijn wat een miljoen euro waard is.
Zolang de kunstenaar het zelf kunst vind is het kunst denk ik.
Zelf vind ik iets pas echt kunst wanneer je ook ziet dat het kunst is. Een schilderij, een tekening of een fontein bijvoorbeeld.
Soms snap ik niks van kunst. Dan loop je in een stad, en dan staat er een raar ding op het midden van het plein. Blijkt dat een beeld te zijn. Dan denk ik echt; "hoe kun je dat mooi vinden".
Ik ben al naar verschillende musea geweest. Zoals het CODA museum, het speelgoed museum, paardenmuseum in Frankrijk, botenmuseum enz. Niet elk museum gaat dus over kunst. Je kunt namelijk niet zoveel over kunst vertellen. Je kunt niet in het algemeen over kunst praten omdat iedereen een andere mening heeft en omdat iedereen er iets anders in kan zien. Bijvoorbeeld een schilderij met een blauwe streep. De een ziet een horizon met vissen die in de zee zwemmen (bijv). Terwijl iemand anders gewoon een blauwe streep ziet. Natuurlijk kan je wel veel over kunst vertellen alleen dan kun je blijven praten. Meestal zie je ook in musea met kunst dat er een klein bordje bij hangt met de bedoeling van de kunstenaar. Zelf kan je er natuurlijk iets heel anders in zien. En daarom is kunst ook zo leuk.
Omdat je verschillende dingen kunt maken, en er verschillende dingen in kan zien.

Je hebt veel mogelijkheden.

dinsdag 6 mei 2014

Tekeningen

Deze vakantie ben ik bezig geweest met tekenen.

Ik teken nu haren met pen. En ik wil graag met specifiek vlechten doorgaan.




Ik begon gewoon met het natekenen van plaatjes op pinterest.


 Daarna ben ik gaan zoeken, hoe je nou precies vlechten tekent op verschillende manieren



 Nu teken ik nogsteeds vlechten. Ik heb nog niet echt veel omdat ik erg lang bezig ben met 1 tekening. Ik ga proberen om zoveel mogelijk verschillende dingen te tekenen. En ook sneller.