woensdag 25 juni 2014

Mheenevent

Bij het mheenevent hadden alle klassen de kans om te laten zien wat ze hebben gemaakt in de afgelopen lessen.

'S middags gingen we alles klaar zetten. Ik heb al mijn tekeningen symetrisch opgehangen met mijn statement in het midden.  Ik was er tevreden over.
De avond van het mheenevent vond ik erg leuk. Ik vond het ook leuk om te zien wat andere mensen allemaal gemaakt hadden. Ook vond ik het erg leuk om af en toe te kijken bij de muziek klas. Ze deden het allemaal erg goed. Ik kreeg ook een paar complimentjes van mensen die kwamen kijken. Dat vond ik echt super tof. De blogs in het midden zagen er ook gaaf uit. Ik vond het alleen een beetje onnodig want niemand keek er naar. Verder heb ik het wel erg leuk gehad en ben ik blij dat mijn cijfer omhoog is gegaan.

woensdag 18 juni 2014

Tekenen met pen

Meneer Jansen zei dat mijn werk teveel op elkaar leek. En dat vond ik zelf ook. Hij zei dat ik me meer moest verdiepen in het haar zelf. Dat deed ik maar het werkte niet echt. Ik vroeg weer om hulp en toen zei hij dat ik het misschien met potlood moest proberen. Dat wilde ik absoluut niet. Ik wilde met pen blijven tekenen. Toen meneer Jansen vroeg waarom, wist ik dat niet precies. Ik was al de hele tijd bezig ermee maar ik wist nieteens waarom. Ik heb me daar de afgelopen weken meer mee bezig gehouden. Ik ontdekte dat je met simpele lijnen een mooie tekening kon maken. Ik probeerde bij haren te blijven. Ik ben simpele, snelle tekeningen te maken. En heb heel veel geschetst waar soms niet heel veel uit kwam. Uiteindelijk van de 20 tekeningen die ik maakte, waren er maar iets van 5 bruikbaar. Ik ben hiermee doorgegeaan want het begon te werken. Ik heb mijn statement ook veranderd. Aangezien ik me nu me aan het verdiepen ben ik tekenen met pen. En ik weet bijna zeker dat ik nu echt weet wat ik wil doen.

dinsdag 3 juni 2014

Blogs van andere kunstenaars

Ik heb naar 2 blogs gekenen. Eén van de vlogs was van egbert dommering. Ik vond het heel moeilijk om de blogs te vinden. Maar toen ik eenmaal een blog gevonden had, had ik wel meteen een hele goede. Dommering houd zijn blog goed bij en hij verteld veel. Alhoewel, hij verteld wel heel veel. Hij verteld ook best wel veel onnodige informatie. Maar ik snap dat je als echte kunstliefhebber het een geweldig blog kan vinden. Dat is het namelijk ook wel. Hij verteld over veel verschillende onderwerpen en dat vind ik wel goed. Hij verteld ook vooral over andermans werk wat hij heeft gezien in musea of bij tentoonstellingen. Ik ben er nogniet helemaal achter of hij nou zelf ook een kunstenaar is of alleen een kunstliefhebber. Hij is soms ook niet helemaal duidelijk met wat hij bedoeld. Dat is wel vervelend. Maar verder vind ik het een gaaf blog en neem ik het zeker als een voorbeeld. Hij plaatst namelijk echt regelmatig iets. En dat mis ik nog wel bij sommige blogs.

-wordt nog uitgebreid met meer blogs-

zondag 1 juni 2014

Tekeningen update


 Ik ben weer bezig geweest met tekenen en dit is het geworden:



Persoonlijk vind ik de tekening met de strik wel goed gelukt. Ik vond het ook wel leuk om eens met een gekleurde pen te tekenen. Ik wil dat nog wel een keer doen. Ik vind de tekening linksboven het minst goed gelukt. Ik vind het niet lelijk maar het is niet mijn beste werk.


Volgende update volgt!

woensdag 28 mei 2014

Statement

Ik teken nu veel met pen. Ik heb ontdekt dat je daarmee erg simpel, maar ook gedetailleerd kan tekenen. Het geeft ook een soort uitdaging omdat je niet kan gummen. Ik wil mensen laten zien, dat je niet alleen maar met potlood hoeft te tekenen.

dinsdag 27 mei 2014

Waar sta ik nu

Waar stond je?
Aan het begin van het onderzoek had ik geen idee wat ik wilde gaan doen. Ik heb maar een beetje dingen opgezocht op pinterest en ben gaan tekenen. Maar ik was nog niet ergens mee bezig. Ik wilde eerst zo veel mogelijk dingen uit proberen. Nadat ik een beetje had getekend ging ik schilderen. Ik tekende overgangen van bijv. donker naar licht, en daar wilde ik overheen gaan schilderen. Dit was niet echt een succes, dus na iets van 3 lessen besloot ik weer om iets anders te gaan doen. Ik ging kijken wat ik echt tof vond, en dat was om haar te tekenen. Ik tekende wat na en deed maar wat. Toen heb ik een keer een tekening gemaakt met pen. Dit vond ik super leuk om te doen en ben hier mee doorgegaan.

Waar sta je nu?
 Ik ontdekte dat ik nog specifieker wilde tekenen. Ik heb besloten om nu alleen vlechten te tekenen. Ik teken nu alleen nog maar vlechten met pen. Dit doe ik regelmatig alleen ik vergeet nog wel om al mijn werk op mijn blog te zetten.

Waar wil je naar toe? En hoe ga je jezelf presenteren op het Mheenevent?
Op het Mheenevent hoop ik dat ik veel tekeningen heb om te laten zien waar ik ook echt wat bij kan vertellen. Daarom ga ik nu zoveel mogelijk proberen te tekenen. Ik vergeet dat nu ook steeds maar dat moet ik wel vaker gaan doen! Het publiek moet zien dat ik erg mijn best heb gedaan, en ik wil ze laten weten dat het best moeilijk is om je eigen keuze te maken als er zoveel keus is. Kunst is namelijk zoveel. Daarom kijk ik ook vaak op pinterest. Ik vind het vooral leuk om daar op te kijken. Zo kom ik ook aan nieuwe ideeën en dingen om te tekenen. Ook wil ik laten zien dat je door schaduwen een tekening veel mooier kan maken.


Coda museum

2 weken geleden (14-05-2014) zijn we naar het Coda museum geweest. Het thema was natuurkracht, en dat kon je wel zien bij sommige  kunstwerken. We hebben ook foto's gemaakt van de kunstwerken die we mooi of interessant vonden. Deze kunstwerken vond ik interessant:





Dit hangende kunstwerk viel het meeste op uit alle kunstwerken in Coda. Ik vond het een erg mooi kunstwerk, want ik vond het gaaf hoe het van allemaal natuurlijk materiaal is gemaakt. Het zijn vooral materialen die uit de zee komen, zoals schelpen, visnetten en zeewier. Ook vond ik de kleuren erg mooi. 



Dit vond ik ook wel een apart kunstwerk. Het was een lichaam van klei, met allemaal glazen buizen erin. Ik snapte niet heel erg goed wat het met de natuur te maken had, maar misschien omdat het een lichaam is.
Ik vind het vooral een apart kunstwerk. Ik zie wel dat het kunst is, maar ik weet niet helemaal waarom. Het is erg lastig uit te leggen wat ik er van vind, maar het sprak me gewoon aan omdat ik nog nooit zoiets had gezien.


Dit vond ik een van de meest mooie. Ik vind het een erg apart kunstwerk, maar toch spreek het me aan. Ik snap niet precies wat het voor moet stellen, maar hoeft ook niet. Zolang je maar zelf ziet wat je wilt zien is het goed. Zelf vind ik het ook boomstammen lijken in de vorm van een mensen lichaam. Maar je kunt er van alles in zien.



Er waren nog veel meer kunstwerken maar deze spraken me het meest aan.

Commentaar docent

De laatste keer dat de docent mij had beoordeeld zei hij dat ik eigenlijk mijn onderzoek nog niet echt gestart had, en dat ik niet heel ver was met het bijhouden van mijn blog. Nogsteeds vergeet ik het om telkens iets op mijn blog te zetten maar ik houd hem al wel beter bij. Ik ga proberen om mijn blog nog meer bij te houden en ook meer te tekenen zodat er ook meer tekeningen te zien zijn op mijn blog.

dinsdag 13 mei 2014

Linkje naar mijn pinterest

Klik hier om naar mijn pinterest account te gaan.
Hier vind je verschillende informatie over mijzelf, en over kunst.


Kunst & ik

Wat vind ik over kunst.

Kunst kan in mijn ogen van alles zijn. Kunst kan een tekening zijn.
Maar kunst kan ook een kunstwerk zijn wat een miljoen euro waard is.
Zolang de kunstenaar het zelf kunst vind is het kunst denk ik.
Zelf vind ik iets pas echt kunst wanneer je ook ziet dat het kunst is. Een schilderij, een tekening of een fontein bijvoorbeeld.
Soms snap ik niks van kunst. Dan loop je in een stad, en dan staat er een raar ding op het midden van het plein. Blijkt dat een beeld te zijn. Dan denk ik echt; "hoe kun je dat mooi vinden".
Ik ben al naar verschillende musea geweest. Zoals het CODA museum, het speelgoed museum, paardenmuseum in Frankrijk, botenmuseum enz. Niet elk museum gaat dus over kunst. Je kunt namelijk niet zoveel over kunst vertellen. Je kunt niet in het algemeen over kunst praten omdat iedereen een andere mening heeft en omdat iedereen er iets anders in kan zien. Bijvoorbeeld een schilderij met een blauwe streep. De een ziet een horizon met vissen die in de zee zwemmen (bijv). Terwijl iemand anders gewoon een blauwe streep ziet. Natuurlijk kan je wel veel over kunst vertellen alleen dan kun je blijven praten. Meestal zie je ook in musea met kunst dat er een klein bordje bij hangt met de bedoeling van de kunstenaar. Zelf kan je er natuurlijk iets heel anders in zien. En daarom is kunst ook zo leuk.
Omdat je verschillende dingen kunt maken, en er verschillende dingen in kan zien.

Je hebt veel mogelijkheden.

dinsdag 6 mei 2014

Tekeningen

Deze vakantie ben ik bezig geweest met tekenen.

Ik teken nu haren met pen. En ik wil graag met specifiek vlechten doorgaan.




Ik begon gewoon met het natekenen van plaatjes op pinterest.


 Daarna ben ik gaan zoeken, hoe je nou precies vlechten tekent op verschillende manieren



 Nu teken ik nogsteeds vlechten. Ik heb nog niet echt veel omdat ik erg lang bezig ben met 1 tekening. Ik ga proberen om zoveel mogelijk verschillende dingen te tekenen. En ook sneller.



woensdag 19 maart 2014

ombre schilderen



Het werk van de afgelopen 10 lessen waar we mee door willen gaan!
We willen er later nog overheen gaan schilderen dus ondertussen proberen we nog andere dingen uit.

maandag 3 maart 2014

ketel.tv filmpjes

 Ketel.tv filmpjes en vragen

Vragen;
1. Wat maakt hij/zij
2. Waarom maakt hij/zij dit
3. Kun je een proces ontdekken
4. Komt het verhaal overheen met het werk
5. Wat heb je geleerd van het filmpje

Filmpje 1; http://m.youtube.com/watch?v=lk1_LLXLBPY
1. hij maakt heel veel, hij noemt het zelf een "reizend labaratorium" en hij vertelde dat je er veel mee kunt doen. Zo doet hij bijv. Installaties. Maar toen de meisjes hem vroegen of hij wilde laten zien hoe hij dat deed, kroop hij als een muis over de grond...
2. Hij vind het erg leuk en interessant om te doen, hij vertelde over zijn ervaringen, en als je naar hem kijkt zie je ook dat hij echt plezier heeft in z'n werk.
3. Ik zie zelf niet echt de samenhang tussen zijn uitvindingen, maar misschien ontwikkeld dat zich nogsteeds.
4. Ja dat zeker. Hij vertelde bij de dingen die hij liet zien ook de juiste verhalen.
5. Dat alles eigenlijk kunst is.

Filmpje 2; http://m.youtube.com/watch?v=TA1hmne63ew
1. Hij maakt veel verschillende dingen. Nu is hij bijv. Bezig met een boek, maar hij maakt ook schetjes van foto's.
2. Hij is het geworden omdat alle andere dingen eigenlijk niet zo goed bij hem paste.
3. Ik zie eerlijk gezegd niet echt een proces. Je ziet wel dat hij weet wat hij doet als hij aan het werk gaat dus hij heeft zich zeker ontwikkeld.
4. Ik vind dat hij alles heel simpel en goed zegt. Zijn werk lijkt me ook wel simpel en goed. Dat past wel bij elkaar.
5. Dat je op verschillende manieren kunst kan maken. Bijv. Door een foto en collage.

Filmpje 3;
1. Hij maakt ook veel verschillende dingen, bijv. Een brievenbus, een bronzen camera en bronzen stopcontacten. Zijn werk is heel verschillend.
2. Hij vind het leuk om te doen en het maakt hem blij.
3. Ja je kunt zeker een proces zien. Hij heeft een aparte stijl en maakt veel verschillende dingen. Maar toch heeft alles ook wel weer iets met elkaar gemeen.
4. Ja het verhaal klopt wel. Hij verteld ook heel simpel over zijn werk alsof het niets is. En eigenlijk ziet het er ook uit als niets maar is het heel veel!
5. Dat als je een kunstenaar bent, je niet altijd hetzelfde hoeft te maken, je kunt heel veel dingen doen, die toch dingen met elkaar gemeen hebben.

Filmpje 4;
1. Hij maakt schilderijen en tekeningen en af en toe een beeld.
2. Omdat hij nergens anders goedin was.
3. Je ziet dat hij eerst niet wist wat hij moest maken, maar hij heeft nu wel zijn eigen stijl.
4. Ja het klopt, hij verteld waar hij zijn inspiratie vandaan haalt en dat zie je terug in de tekeningen.
5. Eigenlijk niet zo heel veel. Het is telkens hetzelfde in alle filmpjes.

Vergelijking kunstenaars uit filmpje 1 en filmpje 2;
Bij de persoon uit het eerste filmpje(Toine Klaassen) snapte ik niet zo goed wat hij deed. Bij de andere persoon(Melle Smets) wel. Hij verteld erg duidelijk wat hij doet. Hij is nu bezig met een boek. En daar schrijft hij  verschillende dingen in. Ik vind ze allebei niet echt een kunstenaar, aangezien ik vind dat wat ze maken geen kunst is. Klaassen bedenkt heel apart nieuwe dingen. Hij kruipt als een soort muis door zijn werkruimte. Ik vind dus dat in vergelijking met Smets dat hij erg apart aan nieuwe ideeën komt. Smets verteld alleen niet echt erg duidelijk hoe hij aan nieuwe ideeën komt. Ik vind wel dat Klaassen leuker overkomt. Want Smets zei ook dat hij kunstenaar was geworden omdat verder niks bij hem paste. Maar toch vind ik Klaassen maar raar...